Manisa

Cezaevlerinden tahliyeler

18:03 22 Ağustos 2016
Cezaevlerinden tahliyeler

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa'da 215'i E tipi kapalı ve açık, 187'si de T tipi kapalı ve açık cezaevinden olmak üzere toplam 402 hükümlünün tahliye olduğunu bildirdi.

Başsavcı Şimşek, Resmi Gazete'de yayımlanan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca, Manisa'daki cezaevlerinden tahliyelerin başladığını söyledi.

Tahliyeler için görevlendirilen iki infaz savcısı ile 15 infaz katibi ve müdürünün vardiyalı bir şekilde aralıksız çalışarak, dosyaları tek tek incelendiğini kaydeden Başsavcı Şimşek, "Şu an Manisa T tipi kapalı cezaevinden 22, açık cezaevinden 165 olmak üzere toplam 187 hükümlümüz KHK doğrultusunda tahliye olmuştur. Ayrıca E tipi kapalı cezaevinden ise 112, açık cezaevinden 103 olmak üzere toplam 215 hükümlümüz de tahliye oldu. Tahliyeler devam edecek. İlgili hakimlerimiz ile katip müdürlerimiz dosyaları inceliyor ve KHK'ye uygun olan hükümlülerin dosyalarını ilgili mahkemelere gönderiyor. Şu anda cezaevlerimizdeki dosyaların yüzde 80'i incelendi ve karar verildi. Yüzde 20'lik dosyalar ise inceleme safhasında." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.