Manisa

Sarıgöl'de üzümler örtü altında korunuyor

19:31 26 Eylül 2016
Sarıgöl'de üzümler örtü altında korunuyor

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Yaklaşık 140 bin ton yaş üzüm dalında alıcısını bekliyor." dedi.

Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede halen dalında üzüm olduğunu ve kanaviçe örtü ile koruma altında tutulduğunu kaydetti.

İlçedeki üzüm bağlarının temmuz ayının ortalarında koruma amaçlı olarak örtü altına alındığını hatırlatan Ülgen, şöyle konuştu:

"Kasım ayının sonuna hatta aralık ayı sonuna kadar örtüler üzerinde kalır. Üreticilerimiz üzümlerini örtme amacı tozdan, iri taneli yağmurlardan, çiğ, kırağı, aşırı sıcak gibi doğa olaylarında üzümlerimizi korumaktadır. Yaklaşık dalında 140 bin ton yaş üzüm bekletilmektedir. Yaş üzüm alımlarında fiyatlar 90 kuruş ila 1 lira 30 kuruş arasında değişmektedir. Kuru üzüm piyasasında açıklanan net bir fiyat yok. Üreticimiz de daha iyi olur düşüncesiyle beklemektedir."

Ülgen, örtü altındaki üzümlerin kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "Sarıgöl çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümün başkentidir. Üzümlerimizi her yıl daha kaliteli olarak yetiştirmek zorundayız. Örtü altına alınan üzüm bağlarının salkımları adeta kolye gibi dalında kalitesi ile albenisi var. Bu üzümlerimizle öğünmekteyiz. Bizlerin boynunu büken ise fiyatlardaki belirsizliktir. Çözüm getirilmelidir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.