Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:34 01 Ekim 2016
Manisa'dan kısa kısa

KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile OHAL kapsamında yürütülen soruşturmalar ve KHK’ler ile kamu personellerinin uzaklaştırılması ve ihraçlarına tepki gösterdi.

Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluşan KESK ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri adına basın açıklamasını KESK dönem sözcüsü Ali Gök yaptı.

OHAL'in kaldırılmasını ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin geri çekilmesini talep etiklerini belirten Gök, "Savaşa karşı barış ve demokrasi mücadelesi vermemiz, laik, bilimsel demokratik ve ana dilinde eğitim talebimiz ve sendikal eylemlerimiz suç sayılarak işten çıkarılma nedeni haline getiriliyor. İdari kararla soruşturuluyor, cezalandırılıyor, kovuşturuluyor."ifadelerini kullandı.

-Turgutlu TOKİ evleri için 6 Ekim'de kura çekilecek

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur, Turgutlu da engelli ve ihtiyaç sahipleri için yapılan 282 adet TOKİ evlerinin 6 Ekim tarihinde kura çekiminin yapılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli ve ihtiyaç sahibi aileler için konut projesinin Türkiye'de ilk kez Turgutlu'da yapımına başlandığını belirten Baybatur, TOKİ tarafından yapılan evleri için 6 Ekim perşembe günü kura çekimi yapılacağını söyledi.

Baybatur, "Türkiye de ilk defa Turgutlu ilçemiz de başlanılan bu proje çok şükür tamamlandı. Önümüzde ki hafta kura çekilişlerini yapacağız. Turgutlu da vatandaşlarımızın bize ilettikleri taleplerden birisi de TOKİ evlerinin akıbeti idi. Biz bu talepleri aldığımız anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile görüşmelere başladık ve kura çekimlerinin biran önce yapılması talebinde bulunduk. Sayın Bakanımız da bu talebimize olumlu bakarak gerekli talimatları verdi. Turgutlu'muza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.