Manisa

Manisa Valisi Güvençer:

10:42 05 Ekim 2016
Manisa Valisi Güvençer:

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ''Sardes, sadece Türkiye için değil dünya için de çok önemli ve kıymetli bir miras.'' dedi.

Güvençer, ziyaret ettiği Salihli ilçesinde Lidya uygarlığının başkenti Sardes antik kenti ve Artemis Tapınağı'nda incelemede bulundu.

Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar'dan Sardes'le ilgili bilgi alan Güvençer, antik kentin Hristiyanlık tarihinde de son derece kutsal bir yerinin olduğunu, 7 kiliseden birine ev sahipliği yaptığını söyledi.

''Bir medeniyet abidesi gibi karşımızda bulunan Sardes'i gezmek bile, kişiye insanlığın geçirdiği tarihi, evrimi anlatması açısından son derece önemli." ifadesini kullanan Güvençer, şöyle devam etti:

"Böyle bir tarihi servete sahip olmak önce Salihlililer için sonra Manisalılar ve dünya için bir gurur vesilesi. Sardes paranın basıldığı ilk yer olması nedeniyle de dünya tarihine mal olmuş bir kent. Sardes, önce Salihli için sonra Türkiye için hatta dünya için çok önemli ve kıymetli bir miras. Çünkü bu antik kent, en az 2 bin 500 yıllık ve 100 bin kişinin yaşadığı bir uygarlığa ev sahipliği yapmış. Lidya uygarlığının başkenti olan Sardes ve bu bölgede en az üç medeniyet hakimiyet kurmuş. Paranın basıldığı ilk yer olması nedeniyle de dünya tarihine mal olmuş bir yer.''

Vali Güvençer'e ziyareti sırasında Salihli Kaymakam Vekili Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.