Manisa

Gördes, doğalgaza hazır

11:37 12 Ekim 2016 1 Yorum Var
Gördes, doğalgaza hazır

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ilçeye doğalgazın gelmesinin önünde yasal bir engelin kalmadığını belirterek, "İnşallah 2018 yılının başında Gördes ilçemiz doğalgaza kavuşmuş olacak." dedi.

Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ardından büyük bir heyecanla ilçeye doğalgazı getirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

İlçede seçim kampanyası yürütür gibi abone çalışma yaptıklarını Başkan Akyol, "Biz, bu karar doğrultusunda başta kaymakamımız olmak üzere ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, odalarımız hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde adeta bir seçim kampanyası yürütür gibi ev ev, dükkan dükkan, kapı kapı gezerek bütün vatandaşlarımızı ziyaret ettik ve doğalgazın temiz ve ucuz bir enerji potansiyeli olduğundan bahsettik. Vatandaşlarımızı bu projeye destek olmaları ve katılım göstermeleri konusunda ikna ettik. Gördes birlik ve beraberlik içerisinde bunu başardı." diye konuştu.

- Doğalgaz yatırımını hak eden Ege'nin tek ilçesi

Yüzde 60 şartını yerine getiren Gördes'in, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından da yatırım programına alındığını belirten Başkan Akyol, "Geçtiğimiz yıl içerisinde Akhisar'dan Gördes'e kadar olan 50 kilometrelik güzergahın etüt çalışmaları bitirildi. Geçtiğimiz günlerde Bakanlar kurulu kararıyla acele kamulaştırma kararı da alınarak artık Gördes'e doğalgazın gelmesi için hiçbir engel kalmadı. İnşallah en kısa zamanda ihale süreci tamamlanarak bizim tahminimize göre 20158 yılı içerisinde doğalgaz Gördes'e ulaşmış olacak. Gördes, Manisa'da ilk kez hatta Ege Bölgesi'nde ilk kez bu doğalgazı hak eden ilçelerden birisi olmuştur." diye konuştu.

Gördes ilçesinin mevcut elektrik abonesini yüzde 60'ı geçen bir oranda doğalgaz abonelik ücretini yatırarark doğalgaz yatırımını hak eden ilçelerden birisi olduğunu vurgulayan Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, ise Manisa'da başaran tek ilçe olmalarının yanı sıra Ege Bölgesi'nde de yalnızca Gördes İlçesinin yeterli abone bu sayısına ulaştığını kaydetti.

Kaymakam Bilgin de yaptığı açıklamada, "Dolayısıyla bu işi sahiplenen, gönülden destekleyen değerli Gördesli hemşerilerimize, Gördes Belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yatırımın hayata geçmesi için gereken bir süreç vardı. 2015 yılında doğalgaz hattı için proje etüt ve harita çalışmaları yapıldı. Bu yıl içerisinde de mevcut hatta kamulaştırma incelemeleri yapıldı. Araziler yerinde tespit edildi. Bu sürecin tamamlanması ile birlikte Gördes'e doğalgaz yapılması açısından teknik ve yasal herhangi bir engel kalmamıştı." şeklinde konuştu.

- Hükümetten sevinidirici haber

İlçeye yapılacak doğalgaz yatırımıyla ilgili bir sevindirici haberin de hükümet kanadından geldiğini ifade eden Kaymakam Bilgin, "Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Gelenbe bölgesinden Akhisar üzerinden Gördes'e gelecek olan 50 kilometreyi aşan hattın geçtiği bölgede acele kamulaştırma kararı alındı. Bu karar şu açıdan önemli, özellikle yatırımların hızlanması, Gördes'e doğalgazın bir an önce ulaşması anlamında bundan sonra süreç daha da hızlı işleyecek. Bazı yatırımlarda engel olan kamulaştırmaya dair bazı hususlar acele kamulaştırma kararıyla engel teşkil etmeyecek. Bu yatırımın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması ile birlikte inşallah 2017 sonu ya da 2018 başı gibi Gördes ilçemiz doğalgaza kavuşmuş olacak. Bundan sonra Gördesli hemşehrilerimiz temiz ve ucuz enerjiye kavuşmuş olacaklar." dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Mehmet EROL 7 yıl önce Şikayet Et
    Sebep olan emeği geçen her kimler varsa Allah onların hepsinden razı olsun.Biz ilçe halkı daha henüz doğalın nimetlerinden faydalanmadğı için basit bir şeymiş gibi geliyor.Sonra kullandıkça kıymetini bileceğiz mücadele başta Sayın Kaymakamımız,Belediye Başkanımız,sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımıza sonsuz teşekkürler.Bundan sonra gelecek olan genç nesillere ebedi armağan olsun....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.