Manisa

e-Yoklama projesinde Manisa pilot il seçildi

15:48 02 Kasım 2016
e-Yoklama projesinde Manisa pilot il seçildi

Manisa Askerlik Şubesi Başkanı Albay İhsan Kurban, "Sağlık Bakanlığınca, projenin pilot uygulaması için Manisa ili ve ilçeleri belirlenmiştir. Pilot bölge olarak Manisa'da hayata geçirilen e-Yoklama projesinin, hazırlıklarının tamamlanmasını müteakip yurt genelinde uygulanması planlanmaktadır." dedi.

Askerlik Şubesi Başkanı Kurban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlik çağına giren yükümlülerin asker alma faaliyetlerinin teknolojik imkanları da kullanmak suretiyle hızlı, kolay ve etkin bir şekilde yapılması amacıyla, e-Devlet ve elektronik ortamda gerçekleştirilmek üzere başlatılan çalışmalara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Mevcut uygulamada yükümlünün askerlik yoklaması için şubeye gelip sevk aldıktan sonra aile hekimlerine gitmesinin ortadan kalktığını kaydeden Kurban, aile hekiminden alınan sağlık raporunun şubeye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yoklama çağına gelen yükümlünün sistemdeki kayıtlı cep telefonuna "Askerlik yoklamanızı yaptırmak için işlemlerinizi e-Devlet kapısı üzerinden kısa sürede başlatmanız gerekmektedir" şeklinde mesaj gittiğini kaydeden Kurban, şöyle konuştu:

"e-Yoklama projesinde yükümlülerin askerlik yoklamaları kapsamında doldurulması gereken bilgilerin e-devlet üzerinden MBS'ye aktarılması, yükümlülerin bağlı oldukları aile hekimlerine yönlendirilerek sağlık muayenelerini yaptırmaları ve muayene sonuçlarının (askerlik kararı, sağlık kodu) e-devlet üzerinden MBS'ye aktarılması hedeflenmiştir. Sağlık Bakanlığınca, projenin pilot uygulaması için Manisa ili ve ilçeleri belirlenmiştir. Pilot bölge olarak Manisa'da hayata geçirilen e-Yoklama projesinin, hazırlıklarının tamamlanmasını müteakip yurt genelinde uygulanması planlanmaktadır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.