Manisa

2016 yılında 2 bin 994 kişiye kurs verildi

16:47 13 Şubat 2017
2016 yılında 2 bin 994 kişiye kurs verildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sanat ve meslek edindirme kurslarından 2016 yılında 2 bin 994 kursiyerin eğitim aldığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Şehzadeler ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi ve Yunusemre ilçesindeki Atatürk Gençlik Merkezi'nde verilen sanat ve meslek edindirme kursları için yeni kayıtları başladı.

2016 yılında sanat ve meslek edindirme kurslarına Atatürk Gençlik Merkezi'nde bin 694 kursiyer, Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nde ise bin 300 olmak üzere toplamda 2 bin 994 kursiyer katıldı.

Kurslarda en çok ilgiyi, meslek edindirme kurslarında bilgisayar destekli muhasebe programı, hasta kayıt kabul kursu, bilgisayar kullanımı çekerken, enstrüman kurslarında ise keman ve klarnet kursları ilk sırada yer aldı.

Belediye bünyesinde verilen ücretli ve ücretsiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı kurslar arasında bilgisayar kullanımı, hızlı F klavye kullanımı, bilgisayar destekli muhasebe, diksiyon, hasta kayıt kabul, İngilizce, halk oyunları, dans kursları, ney, keman, klarnet ve bağlama, gümüş işlemeciliği (Telkari), boncuklu takı yapımı, resim kursu, giyim kursu, tel kırma ve kitre bebek yapımı gibi kurslar yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.