Manisa

İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal:

13:57 21 Şubat 2017
İzmir Orman Bölge Müdürü Aybal:

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa'da bugüne kadar toplam 11 mesire alanı ve 4 şehir ormanı tesis edildiğini bildirdi.

Aybal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla, ormanla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen Manisalılar için mesire alanları ve kent ormanları oluşturduklarını kaydetti.

Ağaca ve ormana sevdalı Manisalılar'ı ormanlarla güvenli ve sağlıklı bir şekilde buluşturmak amacıyla tesis ettikleri bu özel alanlarda vatandaşların verimli bir şekilde vakit geçirmesi için her türlü ayrıntıların düşünüldüğünü vurgulayan Aybal, "İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, bugüne kadar toplam 11 adet mesire alanı ve 4 adet de şehir ormanı tesis etti. Bisiklet, koşu yolundan seyir teraslarına, ateşli ateşsiz piknik alanlarından çocuklar için oyun parklarına kadar her türlü olanak bulunuyor." diye konuştu.

Bu alanların başka bir faydasının ise orman yangınlarını azaltmak olduğunu ifade eden Aybal, her türlü tedbirin alındığı ve kontrol altında tutulan bu alanlarda yapılan ateşli pikniklerin büyük yangın felaketlerinin de önüne geçtiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.