Manisa

Belediye vatandaşların kimlik bilgilerini imha etti

16:58 22 Şubat 2017
Belediye vatandaşların kimlik bilgilerini imha etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Ulaşım A.Ş. (MANULAŞ) Genel Müdürlüğü, toplu ulaşımda kullanılan elektronik kartların değişimi esnasında vatandaşlardan aldığı evrakları, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırtık Şantiyesinde imha etti.

MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, 2015'de Manisa ilçelerinde başlattıkları Manisa Kart dönüşümünü 2016 yılı sonu itibariyle merkezde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Oluklu, talepler alınırken vatandaşları bekletmemek için nüfus kağıdı örneklerinin fotokopilerinin alındığını belirterek, "Bu süre zarfında yaklaşık 60 bin civarında başvuru topladık. Bunların kart basımlarını gerçekleştirdik ve sahiplerine ulaştırdık.

Daha sonra bu almış olduğumuz evrakların ne olacağı sorulduğunda, evrakları muhafaza edeceğiz, daha sonra da imha edeceğiz demiştik. Görüldüğü üzere bu evrakları muhafaza ettik. Aldığımız şekliyle koliledik, bugün de bu evrakları imha ediyoruz." dedi.

Manisa genelinde yaklaşık 400 bin, merkezde yaklaşık 170 bin kişiye kartların ulaştırıldığını kaydeden Oluklu, kart başvurularının devam ettiğini belirterek günlük 800-900 civarında kart basımı yaptıklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.