Manisa

Topuklu Efelerden "Zeybek" gösterisi

18:55 08 Mart 2017
Topuklu Efelerden "Zeybek" gösterisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen kutlama programında, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden 100 kadın, Zeybek oynadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in katıldığı törende, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na Manisa Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ve üyeleri tarafından çelenk sunuldu.

Hava muhalefeti dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki eski nikah salonu olarak bilinen sergi salonunda devam eden kutlama programında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün iki yönüyle bu sene büyük anlam taşıdığına dikkat çekti.

8 Mart’ın dün Bursa İnegöl’de yaşanan trafik kazasında 7 kadının hayatını kaybetmesiyle birlikte anılacağını kaydeden Özel, şunları kaydetti:

"8 Mart’ın bir diğer önemi ise önümüzdeki ay Türkiye’de hep birlikte kullanacağımız oylarla rejimin değişip değişmeyeceğine, cumhuriyet tasarımlarının ortadan kalkıp kalkmayacağına, kadının toplumdaki yerinin geriye gidip gitmeyeceğine karar vereceğiz. Bu konuda söyleyecek herhangi bir söze gerek yok. Türk kadını istilaya, işgale, ikinci sınıf vatandaş olmaya, oy kullanmamaya hayır demiştir. Erkeklerden önde cumhuriyeti kurtaran da, kuran da, kazanımlarına sahip çıkan da her zaman Türk kadını olacaktır. Ben Türk kadınlarının gelecek ay verecekleri karardan son derece eminim, 8 Mart hayırlı olsun."

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ise, "Her günü dünya kadınlar günü ilan etsek yine de size borcumuzu ödeyemeyeceğimiz bir gerçektir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi’nin organizasyonda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin kadın üyelerinden oluşan 100 kadın, zeybek oynadı.

2 aylık çalışmalarını sahneleyen kadınlar, oyunu Türk bayraklarını açarak sonlandırdı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.