Manisa

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

12:05 09 Mart 2017
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde konfederasyon olarak "evet" kampanyasına güçlü şekilde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Aynı zamanda Memur-Sen Genel Başkanvekilliği görevini de yürüten Memiş, Manisa programı kapsamında Salihli Devlet Hastanesinde sendika odasının açılış törenine katıldı.

Bu odaların çalışanlarla idare arasında iletişim kurma, köprü olma anlamında önem taşıdığını ifade eden Memiş, halk oylaması süreciyle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Memiş, şöyle konuştu:

"Bu ülkede artık darbelerin olmaması için, artık istikrarsızlığın olmaması için, bu ülkenin geleceği için, bu ülkenin güçlü bir ülke, kalkınan bir ülke olması için referandum sürecinde Memur-Sen ailesi olarak 'evet' diyeceğimizi daha önce açıklamıştık. 81 ilimizde ve 100 ilçemizde karış karış dolaşıp tüm milletimize, kamu çalışanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza bu sürecin önemini anlatacağız. Ülkemizin geleceği için Memur-Sen olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Ziyaretlerimizde Memur-Sen’in 'evet' tercihinin gerekçelerini aktaracağız. Evet kampanyasına Memur-Sen olarak güçlü bir şekilde devam edeceğiz."

Salihli'nin ardından Turgutlu Devlet Hastanesinde de iş yeri sendika odasının açılışına katılan Memiş, Manisa Öğretmenevinde sendika başkanları ve kurum müdürleri ile bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Memiş, Memur-Sen'in 'evet' demesinin gerekçesini paylaşmak amacıyla ziyaretlerini sürdürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne istikrar için ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Memiş, "Milletin iradesine kafaları bulandırarak ipotek koymak isteyenler var. Biz 'evet' ve 'hayır' diyenlerle kardeşlik hukukumuzu koruyacağız, inadına birleştirici olacağız. Biz bu ülkenin geleceğe taşınmasını istiyoruz. Çocuklarımızın bizim yaşadıklarımızı görmemesi için önümüzdeki süreçte 'evet' diyeceğimizi göğsümüzü gere gere açıkladık. Kim bize yandaş derse desin, milletin yanında kim varsa biz de onun yanında dururuz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.