Manisa

Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

14:29 13 Mart 2017
Hollanda'nın skandal tavrına tepkiler

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına ilişkin, Hollanda hükümetinin özür dilemesi, hatta özrün ötesinde yapmış olduğu büyük hatanın telafi etmesi gerektiğini belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Türk bakanlara karşı tutumunun ardında yatan nedenlerin, tarihe dayalı hasmane bir tutumun belirtisi olduğunu belirtti.

Hollanda'nın taraf tuttuğunu belli ederek hayır diyenlere hatta terör sempatizanlarına dahi kucak açıp, evet düşüncesinde olanlara ise çirkin tavır almasının hiçbir uluslararası diplomatik ilişki ahlakına yakışmayan bir tavır olduğunu ifade eden Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"İki ülke ilişkilerinin bir süre askıya alınması yapılabilecek en akıllıca davranış olmakla birlikte sürekli barışın zarar görmemesi için Hollanda hükümetinin özrü, hatta özürden ötesi yapmış olduğu büyük hatasının telafisi gerekmektedir. Büyük Türkiye Cumhuriyeti ve aziz Türk milleti hiçbir ülkenin keyfi asabiyetine maruz kalamayacak ağır bir stratejik ve politik değere sahiptir. Dünyanın ise artık bunu öğrenmesi şarttır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.