Manisa

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

13:51 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güvençer, mesajında, Türk bağımsızlık savaşının temellerinin, Çanakkale sularında Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış olduğunu belirtti.

Türk milletinin, vatan topraklarını, bağımsızlığını ve istiklalini korumak için eşi benzeri görülmemiş fedakarlıklar göstererek, tarih boyunca yazdığı kahramanlık destanıyla şanlı zaferler kazandığını ifade eden Vali Güvençer, mesajında şunlara yer verdi:

"Şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına mücadele ederek bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarının bağrında yatan kahramanlar, ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Milletimiz, ecdadımızın emaneti olan güzel yurdumuzu, onların sahip oldukları ruh ve anlayışla korumanın hepimizin görevi olduğu bilincini taşımaktadır. Büyük Türk Milleti, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kanlarıyla kazıyan, onurla kendisine bu cennet vatanı bırakan aziz şehitlerine, gazilerine ve onların bizlere emanet ettikleri ailelerine her zaman sahip çıkmayı bilmiştir. Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart Şehitler Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.