Manisa

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

13:40 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Manisa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Garnizon Şehitliği'nde tören düzenlendi.

İl protokol üyelerinin hazır bulunduğu Garnizon Şehitliği’ndeki törende, şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından protokol üyeleri şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Törende Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, şehitleri minnet ve rahmetle anarak devlet ve millettin bütünlüğüne dikkati çekti. Taydaş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet ilkesine inandık. Asla ülkemizde bir ayrışımı izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişimini üzülerek hep birlikte izledik. Milletimiz iradesine sahip çıktı. Her daim olduğu gibi milletimiz meşru olanın yanında durdu. Demokrasisine, cumhuriyetine, vatanına sahip çıktı." şeklinde konuştu.

Şehit aileleri ve şehit yakınlarının da şehitlerin kabirleri başında dua ettiği görüldü.

Tören, Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Çanakkale Şehitlerini Anma" programıyla devam etti.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Garnizon Komutanı Albay Şefik Güvenç, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım tarafından Garnizon Şehitliği’ndeki anıta çelenk sunuldu.

- Salihli

Salihli’deki tören Şehitlik Anıtı’nda yapıldı.

Törende, ilçe protokolü anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdullah Varol, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören, Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda Salihli Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

- Turgutlu

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulması ve saygı duruşunun ardından öğrenci korosu İstiklal Marşı'nı okundu. Daha sonra şehitlerin mezarları ziyaret edilerek dua edildi, kabirlere çiçek bırakıldı.

Düzenlenen etkinliklere, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre ile diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Akhisar

Akhisar’daki tören, Akhisar Şehitliği'nde çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in şehitlik defterini imzalamasının ardından Kur’an-ı Kerim ve Türkçe anlamı okundu. Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş’in şehitlerin ruhuna okuduğu duanın ardından şehit mezarları ziyaret edildi.

Anma programı, Akhisar Belediyesi park içi sinema salonunda Akhisar Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

- Sarıgöl

Sarıgöl kent meydanında düzenlenen anma töreninde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Şehitleri anma günü nedeniyle Sarıgöl Atatürk Ortaokulu tarafından Çanakkale konulu etkinlik yapıldı.

- Demirci

Demirci'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla belediye hizmet binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve diğer protokol üyeleri, şehit aileleri Fadime Armutçu ile Emine Tüfenkçi'nin evini ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.