Manisa

AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ:

19:20 19 Mart 2017
AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ:

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Ben referandumda yüzde 54 ile 58 arasında 'evet' çıkacağına inanıyorum. Manisa’da da referandumda yüzde 60-62 'evet' bekliyorum." dedi.

Özdağ, partisinin Yunusemre ve Şehzadeler ilçe başkanlıkları tarafından Şelale Plaza’da organize edilen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile buluşma toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Özdağ, AK Parti’nin uzun zamandır başkanlık sistemine geçmek istediğini belirterek, Türkiye’de tek başına iktidar olmak için koalisyon döneminin bitmesi gerektiğini, mevcut sistemin koalisyonları doğurduğunu savundu.

Referandumun kaderini Kürt seçmenin ve ülkücülerin belirleyeceğini ileri süren Özdağ, şunları kaydetti:

"Ülkücüler, Devlet Bahçeli ile genel başkanlık meseleniz olabilir. Bu meseleyi referandumdan sonra yapın. Referandum üzerinden Bahçeli ile hesaplaşmayın. Siz parlamenter sistemden yana olmayın. Bu parlamenter sistem Türkiye’de kardeşi kardeşe kırdırdı. Bu parlamenter sistem doğru yürümedi. Siz lider, doktrin teşkilat sorgulanmaz diyordunuz. Meral Akşener’i, Koray Aydın’ı, Sinan Oğan’ı sevebilirsiniz. O parti içindeki meseleniz. Gelin bu işi, başkanlık sistemine karıştırmayın. Bugün referandumu belirleyecek iki grup var. Biri Kürtler. HDP’nin şu anki oyları yüzde 8 civarında. Kürt kardeşlerim evetçilerle beraber olacak. İki ülkücüler belirleyecek. Ben inanıyorum ki ülkücülerin üçte ikisi 'evet' diyecek, üçte biri belki 'hayır' diyecek. Ben referandumda yüzde 54 ile 58 arasında 'evet' çıkacağına inanıyorum. Manisa’da da referandumda yüzde 60-62 'evet' bekliyorum."

Toplantıya Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.