Manisa

Manisa Teknokent tanıtım toplantısı

15:48 22 Mart 2017
Manisa Teknokent tanıtım toplantısı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, "Çin'in başarısı orada emeğin ucuz olması değil. Dünyaya Ar-Ge alanında en büyük kaynak aktaran ülke Çin. Yüzde 3'lerin üzerinde bir Ar-Ge harcaması var. Burada hepimize sorumluluk düşüyor. Ar-Ge alanındaki temel politikalardan birisi de teknoparkların kuruluşu." dedi.

MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Manisa Teknokent, kentte bir otelde yapılan toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Çelebi, yaklaşık 2 yıl önce göreve geldiğinde kendisine iki temel hedef belirlediğini, birinin eğitim öğretimde kalite, diğerinin ise tarım ve sanayi şehri olan Manisa'yı üniversiteyle buluşturmak olduğunu söyledi.

Çelebi, işlerinde önceliği teknoparkın kurulmasına verdiğini aktararak, "Teknoparkın bu günlere gelmesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sağladığı katkı çok önemli. Bu yatırımın yüzde 95'ini bakanlığın aktardığı hibe destekle gerçekleştirmiş olduk. Teknoparkın toplam maliyeti 17 buçuk milyon lira olup, 11 bin metrekarelik kapalı alanımız var. Teknoparkın tamamlanmış binasının dışında biz yeni birimleri zaman içinde oluşturacağız bunun planlamasını yaptık." dedi.

Türkiye'de 2006 yılında Ar-Ge harcamalarının yurt içi milli hasıladaki payı yüzde 0,6 civarındayken, 2016 yılında bu rakamın yüzde 1.06'ya yükseldiğini anımsatan Çelebi, Ar-Ge harcamalarında dünyada yüzde 1'in eşik değer olduğunu Türkiye'nin bunu yakaladığını, daha da arttırması gerektiğini söyledi.

Rektör Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çin'in başarısı orada emeğin ucuz olması değil. Dünyaya Ar-Ge alanında en büyük kaynak aktaran ülke Çin. Yüzde 3'lerin üzerinde bir Ar-Ge harcaması var. Burada hepimize sorumluluk düşüyor. Ar-Ge alanındaki temel politikalardan birisi de teknoparkların kuruluşu. Şu an Türkiye'de mevcut kurulmuş olan teknopark sayısı Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 3 ilimizde yoğunlaşmış durumda. 54 ilde 64 teknopark var. Ege bölgesinde biz de teknokentimizi hizmete soktuk, sizinle bunu paylaşıyoruz."

Toplantıda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş'ın konuşmasının ardından emeği geçen firma ve kuruluşların temsilcilerine Rektör Çelebi tarafından plaket verildi.

Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, ilçe Kaymakamları ile iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.