Manisa

Anadolu Ajansı 97 yaşında

17:26 06 Nisan 2017
Anadolu Ajansı 97 yaşında

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Anadolu Ajansının (AA) 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Basın ve medya denince akla gelen ilk kuruluşun Anadolu Ajansı olduğunu vurgulayan Turan, mesajında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile kurulmuş ve gururumuz olmuş bir kuruluştur. Türkiye'nin sesini dünya'ya, dünyada ki gelişmeleri de abonelerine doğru ve hızlı bir şekilde ulaştıran Anadolu Ajansı'nın 97. yıl dönümünü kutluyorum." dedi.

Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat ise mesajında "Türk basınının mimarı Anadolu Ajansı, Gazi Mustafa Kemal'in talimatıyla milli mücadele yıllarında kurulan, halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayarak, istiklal mücadelesinin kazanılmasına önemli katkılar sunan son dönemde de dünya genelinde oluşturduğu haber ağı ile çok önemli bir görev üstlenmiştir. Anadolu Ajansı'nın 97. yıl dönümünü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'de kutlama mesajında AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Şirin, mesajında "Sürekli kendini yenileyip geliştiren Anadolu Ajansı'nın bugün 97. kuruluş yıl dönümü. Bu anlamda bu önemli gurur günü dolayısıyla son dönemde de gerek ülkemiz gerekse dünya gündeminde oluşturduğu haber iletişim ağı ile çok önemli bir görevi yerine getiren Anadolu Ajansı bünyesindeki tüm çalışanların nice başarılara imza atmasını diliyor, Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ile MHP Turgutlu İlçe Başkanı Orhan Sayar'da Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.