Manisa

CBÜ 23. Bahar Şenlikleri

14:56 09 Mayıs 2017
CBÜ 23. Bahar Şenlikleri

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, yaptığı konuşmada, şenlik kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 23. Bilim ve Bahar Şenlikleri, Muradiye Yerleşkesi'nde açılışı yapılan sergiyle başladı.

Toplumda araştırma, buluş yapma heyecanı oluşturmak için tüm üniversitelerin öğrencilerine açık olarak düzenlenen proje yarışmalarında, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve bu yeteneklerini saygın bir ortamda sunmalarını sağladıklarını kaydeden Çelebi, 25. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında üniversitelerarası şiir, deneme, fotoğraf, resim yarışmaları ve ses yarışması düzenlendiklerini belirtti.

Rektör Çelebi, "Yarışmalara Marmara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Ömer Halis Demir Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinden 252 proje ve eser katildi. 66 eser ve proje, ilk değerlendirmeler sonucunda ön elemeyi geçerek finale kaldı. 10 Mayıs'ta yapılacak olan jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren proje ve eserler, 12 Mayıs'ta Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Birincilere bin 500'er lira, ikincilere biner lira ve üçüncülere 500'er lira takdim edilecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından rektör Çelebi ve katılımcılar tarafından Bilim Projeleri ve Güzel Sanatlar Yarışmaları Sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Konuklar öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.