Manisa

Vestel çalışanlarından kütüphaneye kitap bağışı

17:57 12 Mayıs 2017
Vestel çalışanlarından kütüphaneye kitap bağışı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Vestel beyaz eşya fabrikasında çalışan işçiler tarafından toplanan bin 500 kitap düzenlenen etkinlikle Manisa Halk Kütüphanesi'ne bağışlandı.

İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte, kolilerle getirilen kitaplar burada yapılan kontrollerin ardından raflara yerleştirildi.

Etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, anlamlı kampanyadan dolayı Vestel çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Vestel tarafından yapılan bağışın maddi boyutu veya da kitap sayısı açısından düşünmemek gerektiğini ifade eden, genel müdür yardımcısı Odabaş, şöyle konuştu:

"Kitaba, kütüphaneye ve okumaya ilgi uyandırması açısından güzel bir çalışma oldu. Farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmadan dolayı Vestel beyaz eşya çalışanlarına ve yöneticilerine teşekkür ederim. Eğer yapılan yardım okumaya ve kütüphaneye katkı sağlayacaksa bu açıdan bakmak lazım adet olarak değil toplumsal duyarlılık konusunda görmeliyiz. Belki bu Vestel içerisinde bir kıvılcım olur, ildeki kütüphanenin yanı sıra ilçe kütüphanelerimize de destek olmak amacıyla katkıları olabilir."

Odabaş, Vestel tarafından üretilen tabletlerde okuma duyarlılığını artırmak amacıyla telif hakkı ödenerek elektronik kütüphane uygulaması veya da tabletlerin yanında kitap hediye edilmesi konusunda bir kampanya başlatması konusunda da öneride bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.