Manisa

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

15:58 06 Haziran 2017
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yılı

Manisa Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Manisa’da Jandarma Teşkilatı'nın 178. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ardından jandarma tarihinin geçmişini anlatan kısa film izletildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı konuşmada, Jandarma Teşkilatının vatanın en ücra köşelerinde bulunan vatandaşlarla kaynaşmış olmasının mutluluk verdiğini söyledi.

"Türk milletinin gurur kaynağı olan jandarma tam 178 yıldır bizimle beraber dimdik ayakta, dimdik sahada." diyen Güvençer, şöyle konuştu:

"Bu kutladığımız sadece jandarmanın 178’inci yılı değil, biz bugün kendi kendimizi kutluyoruz. Biz hep birlikte mutluyuz. Jandarma Teşkilatı Türk milletiyle vatanın en ücra köşelerinde bile kaynaşmış olması hepimizin ortak mutluluk vesilesidir. Dünyanın hiçbir tarafındaki kolluk kuvveti milleti tarafından bu kadar benimsenmemiştir. Türk Polis Teşkilatı için de Jandarma Teşkilatı için de geçerli olmak üzere Türk milleti bu kurumları kendine çok yakın saymıştır."

İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan ise jandarma tarihinin şan ve şeref dolu 178. yılını kutlamanın büyük mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Kaplan, "Jandarma Genel Komutanlığı personeli olan bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek için çalışmaktayız." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, jandarma erler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.