Manisa

Eğitim Bir-Sen'in yükseköğretim raporu

18:34 09 Haziran 2017
Eğitim Bir-Sen'in yükseköğretim raporu

Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye'nin en büyük eğitim sendikası ve sivil toplum örgütü olmanın bilinciyle, eğitim sistemine ait çalışmaların sorumluluğunu üstlendiklerine dikkat çeken Elbir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Manisa Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Temsilcisi Bilal Elbir, Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) tarafından hazırlanan Yükseköğretime Bakış 2017 İzleme ve Değerlendirme Raporunu açıkladı.

Manisa Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Üniversitesi Temsilcisi Elbir, yaptığı yazılı açıklamada, Dünyanın en büyük ilk on ekonomisinden biri olmaya çalışan Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi ve dünyayla rahat bir şekilde rekabet edebilmesi için, akademik özgürlüğü ve üniversite özerkliğini destekleyen, paydaşlara karar mekanizmalarında yer veren, daha ademimerkeziyetçi bir yükseköğretim sistemi kurmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

"Rapor incelendiğinde, yükseköğretimin mevcut durumunun, tarihsel eğilimler ve uluslararası kıyaslamalar dikkate alınarak ve veriye dayalı olarak ortaya konulduğu görülmektedir. Bu rapor sayesinde, daha etkin, verimli ve kaliteli bir yükseköğretim sisteminin tesis edilmesine yardımcı olacak temel analizler her yıl gerçekleştirilecektir."

Elbir ayrıca Türkiye'de yükseköğretim öğrenci sayısı 7 milyonu aştığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki yükseköğretim mezun sayısında son yıllarda önemli bir artış gerçekleşmiştir. 1981'de 19 olan yükseköğretim kurum sayısı zaman içinde hızla artmış ve 2016 yılında 183 olmuştur. 1996-2015 yılları arasında yükseköğretim mezun sayısı yıllık 175 binden, 803 bine çıkmasına rağmen, halen Türkiye'nin 25-64 yaş aralığındaki yükseköğretim mezuniyet oranı OECD ülkeleri ortalamasının oldukça gerisindedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.