Manisa

AA fotoğraflarıyla 81 ilde 15 Temmuz sergisi

21:16 13 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde 15 Temmuz sergisi

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergiler Manisalılar ile buluştu.

Manisa Valiliğince, "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Kültür Merkezi Lale Salonu fuayesinde açıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, açılışta yaptığı konuşmada, AA'nın, milletin etkili sesini tam gerektiği şekilde 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Türk ve dünya tarihine damga vuracak şekilde sunduğunu söyledi.

Hain darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini dile getiren Güvençer, "Ama hatırlarken doğru hatırlamalıyız. Doğru analizler yapmak, bundan doğru sonuçlar çıkarmak. Bundan sonraki hareket tarzımızda da 15 Temmuz’un bize verdiği mesajları doğru değerlendirmek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de darbelerin ülkeye ciddi şekilde zarar verdiğini belirterek, "Ne çektiysek bu darbelerden çektik. Allah bu darbe teşebbüslerini bundan sonraki süreçte ülkemize yaşatmasın diliyorum." dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise herkesin 15 Temmuz ile ilgili üzüntüsünün aynı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür. 15 Temmuz'da bunu bir kez daha ispatlamıştır." diye konuştu.

Serginin açılışına, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Turgutlu, Kırkağaç ve Soma'da da sergi açıldı

Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi, Turgutlu Kaymakamlığı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinin katkılarıyla Turgutlu'da Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi'nde (MABEM)e vatandaşlarla buluştu.

Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılışta konuşma yapan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, FETÖ'nün, ülkenin kardeşliğine kastettiğini, huzur iklimini bozmak istediğini söyledi.

Sergi, Kırkağaç ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Soma'da da Belediye Konferans Salonu'nda ziyarete açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.