Manisa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:36 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Manisa Gençlik Kolları üyeleri, kentteki elektrik panolarını, 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarıyla donattı.

AK Parti Manisa Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

15 Temmuz darbe girişiminin, aradan geçen bir yıla rağmen hala tazeliğini koruduğunu anlatan Gök, "Devletimiz, alçak teröristlere gereken cezayı vermek için gerekli mücadeleyi gösteriyor. Milletimiz ise devletimizin yanında yer alıyor. Bizler de 15 Temmuz'da farklı bir etkinlik yapmak istedik. Geçen yıl 250 şehidimiz, vatanımız ve milletimiz için canlarını hiçe saydı. Şehitlerimizin unutulmaması adına onların fotoğraflarını elektrik panolarımıza tek tek yapıştırdık. Şehitlerimizin fotoğraflarını ve ne zaman nerede şehit oldukları yer almaktadır." dedi.

Gök, şehitleri minnetle andıklarını ifade etti.

- Denizli'de şehitler için yürüdüler

Denizli'de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 249 şehidin anısına yürüyüş düzenlendi.

Memur-Sen organizasyonunda bir araya gelen vatandaşlar, üzerinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen 249 şehidin fotoğraflarının yer aldığı önlük giydi.

Ellerindeki Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Doktorlar Caddesi'nden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Gruptakiler, 250 şehidin adlarının okunmasına karşılık olarak "Burada" diye bağırdı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, 15 Temmuz'un bir şehadet geçidi olduğunu belirtti.

Belirli bir kesimin 15 Temmuz ihanetinin boyutunu hala anlayamadığını vurgulayan Tavşan, "Ama biz bunu herkesin idrak etmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.