Manisa

Manisa'dan kısa kısa

21:23 28 Temmuz 2017
Manisa'dan kısa kısa

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Saruhanlı ilçesine bağlı 13 mahallenin girişlerinin modern hale getirmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi yönetimi, mahalleleri ziyaret ederek, çalışmalar hakkında muhtarları ve mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

Büyükbelen Mahallesi’nde konuşan Başkanvekili Güzgülü, 13 mahallenin proje hazırlıklarının sürdürüldüğünü ve giriş çıkışların daha modern bir hale getirilebilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini bildirdi.


- Manisaspor’da, havuzda rejenerasyon antremanı

PTT 1. Lig ekiplerinden Manisaspor, yeni sezon hazırlıkları sırasında gerçekleştirilen antrenmanda havuzda rejenerasyon çalışması yaptı.

Manisaspor, lig öncesi hazırlıklarını Afyonkarahisar’da yaptığı antrenman ile sürdürdü. Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Sait Karafırtınalar yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanı havuzda rejenerasyon çalışması yaparak geçirdi.

Futbolcular, antrenman sonrasında havuza atlayarak yoğun kamp sonrasında stres attı.


- Sarıgöl Sultaniye üzümü görücüye çıktı

Sarıgöl Ovasının dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümleri, son retüşler yapılarak görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, üzüm salkımlarında son retüşlerin yapılmakta olduğunu söyledi.

Sarıgöl ve çevresinde 110 bin dekarlık alanda yetiştirilen dünyaca ünlü sofralık Sultaniye üzümün yüzde 85'inin ihraç edileceğini belirten Ülgen, şöyle konuştu:

"Bağlarımızda şu an yaprakların aralanması, salkımlarda düzeltme, yanık tanelerin toplanması gibi çalışmalar aralıksız yapılıyor. Bağlarda üzümlerin verimi ve kalitesi çok güzel. Bu yıl yaş üzümde umutluyuz. Zira Rusya pazarı açıldı. İlçe genelinde yetiştirilen Sultaniye üzümlerimizin yüzde 85’i yaş olarak başta Rusya olmak üzere Avrupa ve arap ülkelerine ihraç edilmekte. Bu bizler için çok önemli. Yaş üzümlerimizin ihraç edilmesi nedeniyle de üzüm üreticilerimiz, her geçen yıl daha kaliteli üzüm elde etmek için yenilikler uygulamakta ve iyi tarıma yönelmektedir. Kaliteli üzüm için mutlaka bilinçli uygulama şart. Hasat zamanı 20 Ağustos'ta başlar aralık ayına kadar devam eder. Üzümlerin yüzde 15’i kurutmalık ve sumalık olarak değerlenmekte."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.