Manisa

Kurbanlıklar sağlık kontrolünden geçirildi

19:59 06 Ağustos 2017
Kurbanlıklar sağlık kontrolünden geçirildi

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kurbanlık olarak satışa sunulabilecek 12 bin 439 büyükbaş ve 105 bin 548 küçükbaş hayvanın sağlık kontrolünden geçirildiğini bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, kurum veteriner hekimlerince yapılan sağlık kontrolleriyle besicilerce kurbanlık olarak satışa sunulabilecek hayvanların belirlendiği belirtildi.

Yapılan kontroller sonucunda 12 bin 439 büyükbaş ve 105 bin 548 küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak sağlık kontrolünden geçtiği ifade edilen açıklamada, Manisa’da bu yıl kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağı kaydedildi.

- "Kurbanlık hayvanın küpesine dikkat edin"

Açıklamada, satına alınacak kurbanlıklarda, hayvanın küpesine dikkat edilmesi uyarısı yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın almayı düşündükleri hayvanların küpeleri, il müdürlüğümüz web sayfasında bulunan küpe sorgulama ekranından sorgulamaları menfaatlerine olacaktır. Ayrıca bakanlığımız bu uygulamayı akıllı telefonlara uyarladığı için uygulamayı cep telefonlarına indirerek, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kimlik ve aşılama bilgilerine ulaşabileceklerdir."

Kurban Bayramı süresince şüpheli durumlar için veterinerlik hizmeti sunulacağı da belirtilen açıklamada, vatandaşların kesimi yapılan hayvanda gördükleri şüpheli durumlar için ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerden kontrol talep edebilecekleri bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.