Manisa

Avrupa'da Palyatif Bakım Uygulamaları projesi

15:31 08 Ağustos 2017
Avrupa'da Palyatif Bakım Uygulamaları projesi

AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından 2017 proje teklifi çağrı döneminde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği çerçevesinde "Avrupa'da Palyatif Bakım Uygulamaları" projesi bin 944 proje içerisinden seçilerek 24 bin 588 Euro bütçe ile desteklenerek kabul edildiği bildirildi.

Manisa'nın Demirci ilçesinde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017 yılı teklif çağrısı döneminde AB Bakanlığına sunduğu "Avrupa'da Palyatif Bakım Uygulamaları" projesi kabul edildi.

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Taştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul olarak 3 yılda 4 proje hazırlayarak, 110 öğrenciyi yurt dışına seminerler ve kısa eğitim almalarını sağladıklarını söyledi.

2017 yılı içerisinde de yeni bir proje daha hazırladıklarını ifade eden Taştekin şöyle konuştu:

"Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği çerçevesinde 'Avrupa’da Palyatif Bakım Uygulamaları' isimli projemiz kabul edildi. Proje kapsamında okulumuzda okuyan 14 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag’da 15 gün süre ile palyatif bakım uygulamaları konusunda staj yaparak mesleki donanımlarını geliştirme imkanı bulurken çeşitli Avrupa şehirlerinde kültürel gezi yapılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.