Manisa

Belediyeden esnaflara teşekkür belgesi

17:47 11 Ağustos 2017
Belediyeden esnaflara teşekkür belgesi

Manisa Demirci Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hijyenik ortamda üretim ve satış yaptığı, vatandaşa güler yüzlü ve kaliteli hizmet verdiği tespit edilen süpermarket ve bakkallar ödüllendirildi.

Yaklaşık bir ay süren denetim ve kontrollerde hijyen ve sağlık bakımından olumsuzluk tespit edilmeyen 20 esnaf 'Teşekkür Belgesi' ile onurlandırıldı.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğünce oluşturulan denetim ekiplerin çalışmalarının memnuniyetle karşılandığını söyledi.

İlçe genelinde özellikle gıda üretim ve satış yerlerinde yaptığı denetim ve kontrollerde, işletmelerin genel temizliği, hijyen durumu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza şartları, depolanması, fiyat etiketleri ve çalışan personelin kıyafetlerinin titizlikle incelendiğini belirten Başkan Selçuk, şöyle konuştu:

"Demirci halkına güvenli bir alışveriş ortamı sağlamak amacıyla aralıksız sürdürülen bu denetim ve kontroller neticesinde işletme yetkilileri, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi ve uyulması gereken kurallar doğrultusunda bilgilendirildi. Buna rağmen aksi tutum davranışlarda bulunanlar ilgili kanun hükümleri gereğince idari yaptırımlar uygulandı. İnsan sağlığını korumak adına belediyemiz olarak titiz bir çalışma yürüttük. Kontrollerde uygun şartları taşıyan, halkımıza sağlıklı ürünler sunan tüm esnafa teşekkürlerimi sunuyorum. Denetimler de hijyen ve sağlık bakımından olumsuzluk tespit edilmeyen esnaflarımıza 'Teşekkür Belgesi' takdim edildi. Halkımızın sağlığı açısından önemli olan bu kontrolleri belirli periyotlar halinde sürdüreceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.