Manisa

Manisa’da adli yıl açılışı

16:07 05 Eylül 2017
Manisa’da adli yıl açılışı

Manisa'da 2017-2018 yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Manisa Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Manisa’ya yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ile birlikte Atatürk’ün büstüne çelenk sundu.

Yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi sırasında ve terör saldırıları sonucunda hayatını kaybeden yargı şehitleri, güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara rahmet diledi.

Demokrasi önündeki en önemli engellerden birinin terör olduğunu belirten Çiçekli, "Terör öncelikle insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını tehdit etmektedir. Kişi hak ve özgürlüklerin temel güvencesi olan bağımsız ve tarafsız yargı yoksa hukuk devletinin varlığından söz edilemez. Hakkı sahibine geciktirmeden teslim edebilmenin verdiği huzur, biz adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olmalıdır. Bizler kişi ve zamana göre değil her zaman ve herkes için adaleti gözeterek, bağımsızlık, tarafsızlık ve objektifliği tüm çalışmalarda benimseyen, görünüşte değil esasta şeffaf bir yargı anlayışı içinde adalet görevini yerine getirmeye çalışmalıyız." diye konuştu.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bugüne büyük tehlike ve tehditlerle karşılaştığını, 50 yıllık örgütlenme sürecinde devletin tüm kritik noktalarını ele geçiren Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz gecesi Türk milletini hesaba katmadığını ifade etti.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da tehditlerin en büyüğünü yaşadığına dikkati çeken Arslan, "Hain, emperyalist güçlerle işbirliği içindeki darbe kalkışmasından sonraki süreçte FETÖ’nün örgütlenmesinin çökertilmesi, finans kaynaklarının kurutulması, kamu kurumlarından dışlanması için büyük bir çalışma başlatılmıştır." dedi.

Törene Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 1. Piyade Er Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Barosu Başkanı Av, Ali Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, daire müdürleri, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.