Manisa

Spil Dağı'nda temizlik seferberliği

14:37 11 Kasım 2017
Spil Dağı'nda temizlik seferberliği

Spil Dağı Milli Parkı ve kent içinden bölgeye giden yol üzerindeki kirliliğe dikkat çekmek üzere Manisa Valiliği tarafından başlatılan "Tarzanın Torunu Emanetine Sahip Çık" başlıklı kampanya kapsamında, kentteki çok sayıda kurumun katılımıyla temizlik seferberliği başlatıldı.

Manisa'da Spil Dağına çıkan 7 kilometrelik yol ve dağ çevresinde, çok sayıda vatandaşın katılımıyla temizlik yapıldı.

Belediyeler, il müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları, jandarma ve polis ekipleri ile öğrencilerin katıldığı temizlik çalışmasına, Vali Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Güvençer de destek verdi.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Vali Güvençer, eşsiz güzelliğe sahip Spil Dağı'nın çok sayıda turisti ağırladığını belirterek, vatandaşın yoğun olarak kullandığı güzergahta görülen kirliliğin, bu güzelliğe yakışmadığını ifade etti.

Temizliğin devletin imkanlarıyla da yapılabileceğini, ancak bu seferberlikle tüm vatandaşlara Spil'e sahip çıkmaları çağrısında bulunduklarına işaret eden Güvençer, şöyle konuştu:

"Tabii ki devletin imkanlarıyla veya farklı biçimlerde para sarf ederek, eleman kullanarak defalarca bu temizlik yapılabilir. Bu ise hepsinden öte bir mesajdır. Manisalılar'ın, dağlarına ve geleceklerine sahip çıkmalarının bir işaretidir. Bu anlamda başladık. İnşallah önümüzdeki zaman diliminde sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerimizin, yerel teşkilatlarımızın sahiplenmesiyle devam eder."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.