Manisa

Manisa 16. Muhtarlar Toplantısı Kırkağaç'ta yapıldı

08:52 18 Kasım 2017
Manisa 16. Muhtarlar Toplantısı Kırkağaç'ta yapıldı

Kırkağaç Belediyesi Toplantı Salonu'nda Vali Güvençer başkanlığında düzenlenen toplantıda mahallelerin sorunları ele alındı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Manisa 16. Muhtarlar Toplantısı Kırkağaç ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Vali Güvençer, devlet katkılarıyla vatandaş arasında aşılması zor engellerin çok büyük bölümünün ortadan kaldırıldığını söyledi.

Muhtarların son derece istisnai pozisyonda olduğunu ifade eden Güvençer, şöyle konuştu:

"Bizler mülki idare amirleri olarak hep muhtarlarımıza çalışma arkadaşları olarak baktık. Sizler her ne kadar seçilmiş kimliklerinizle, seçildiğiniz mahallelerle, bir taraftan seçmeninizin temsilcisi, sesi, sözü ve hizmetkarıyken öte yandan da kanunların sizlere verdiği çok özel yetki ve sorumluluklarla görev yaptığınız mahallelerde tam anlamıyla birer kamu görevlisi, kamu hizmetkarı, kamu otoritesisiniz. Biz sizleri selamlarken bir yandan kamu gücünüzü öte yandan vatandaşın temsilcisi olma sıfatınızı da birlikte selamlamış oluyoruz. Elbette sorunlarımız var, meselelerimiz var, hedeflerimiz var."

Daha sonra muhtarlar söz alarak elektrik, yol, su ve benzeri sorunlarını iletip çözümü konusunda talepte bulundular. İl ve İlçe daire müdürleri de muhtarların sorularını cevaplandırdı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Ali Rıza Duman, İl Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, Kırkağaç Muhtarlar Derneği Başkanı Erdem Ekin, İl ve İlçe daire müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.