Manisa

Manisa'dan kısa kısa

19:22 22 Kasım 2017
Manisa'dan kısa kısa

Manisa'nın Soma İlçesinde, Alevi Kültür Derneği çatısı altında başlayan Soma'nın emekçi kadınları kooperatifleşmeye gitti.

Soma Emekçi Kadınlar 2014 yılında yaşanan Maden kazasının sonrasında Alevi Kültür Derneği çatısı altında çalışmaya başladı.

2 saatlik çalışma ile bir çok ürün üretmeye başlayan Soma'nın emekçi kadınları artık kooperatifleşerek üretecek.

Soma Emekçi Kadınlar Kooperatifi adına Başkan Aysun Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatif çatısı altında daha çok kadını bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirterek "Hibesiz ürün satışında bulunabiliyorlar. Önleri daha açık. Yevmiye usulü çalışan kadınların kendi iş yerleri olsun. Kooperatifimizi kurduk. Kadınlarımızın burası artık kendi iş yerleri. 3 Ekim'den itibaren 7 ortaklı kurulmuş bir kooperatif olduk." diye konuştu.

- Vali Güvençer okullarda inceleme yaptı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulununda incelemelerde bulundu.

Vali Güvençer'e incelemeleri sırasında Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ve Okul Müdürü Mehmet Kaya eşlik etti.

Okulu ziyaretinde öğretmenler ve öğrenciler ile görüşerek eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Güvençer, sınıfları, konferans salonunu ve okulun çeşitli bölümlerini gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Güvençer, okulun eğitim öğretim hizmetleri bakımından her türlü donanıma sahip olduğunu belirterek, okuldan mezun olacak öğrencilerin arzu ettikleri mesleklere sahip olabilmeleri için istedikleri üniversitelerde eğitim almalarını, kendileri, aileleri için hayırlı evlatlar olmalarını diledi.

- Kula'da miniklere uygulamalı diş sağlığı eğitimi verildi

Kula Çocuk Kültür Sanat Merkezi (ÇKSM) öğrencileri 22 Kasım Diş Hekimliği Gününde uygulamalı ağız ve diş sağlığı eğitimi aldılar.

ÇKSM tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi Ana Sınıfında kalan öğrencilere okulda verilen eğitimin ardından merkezde uygulamalı olarak ağız ve diş sağlığı bilgileri verildi.

ÇKSM'nin minik öğrencileri ilk olarak resimler üzerinde diş sağlığı eğitimi aldılar.

Okul Öncesi Öğretmenleri, uygulamalı eğitimin ardından Diş Hekimi Dr. Ayşe Çağlar'ı ziyaret ederek günlerini kutladılar.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.