Manisa

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

18:47 18 Aralık 2017
İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

Manisa'da eğitimciler, İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında silahlı saldırıyla öldürülmesini protesto etti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş üyeleri, İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Eğitimciler adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir Sen Manisa Başkanvekili Mehmet Akış, son dönemde öğretmenlere yönelik şiddetin arttığını belirtti.

Neredeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarında öğretmen ve eğitim çalışanları sözlü yada fiziksel saldırılara uğradığına işaret eden Akış, şunları kaydetti:

"Son günlerde öğretmenlerimizin darp edilmesi, eğitim çalışanlarının, kamu kurum ve kuruluşların bıçaklı, sopalı saldırılar sonucu yaralanmaları, tekme ve yumruklarla dövülmeleri öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığı sık yaşanan olaylardan olmuştur. Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş'ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen 2 öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Eğitimcilere yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.