Manisa

Manisa'da "Kur'an Ziyafeti" düzenlendi

22:05 01 Ocak 2018
Manisa'da "Kur'an Ziyafeti" düzenlendi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" Manisa Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesince "Kur'an Ziyafeti" düzenlendi.

Cemiyet Genel Başkanı Yusuf Tülün, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, bu yılki "Kur'an Ziyafeti" etkinliğinin ana temasının "Kudüs" olarak belirlendiğini söyledi.

Cemiyetlerinin 2017 yılında gerçekleştirdiği imam hatip okulları seferberliğinin 2018 yılında da devam edeceğini ve toplumda en zeki çocukların imam hatip okullarına yönlendirilmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Tülün, şöyle konuştu:

"Bir okuldan 5 bin okula çıktıysak, öğrencilerimiz 1,5 milyona dayanan gençlik yürüyüşüne devam edecek. En zeki çocuklarımız imam hatip okulunu bitirince Dışişleri Bakanlığında görev alacaklar, ateşeliklerde görev alacaklar. Devleti yönetecekler, yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar olacaklar."

Programda, Kur'an Okuma Yarışmasında 2010 Dünya birincisi Ahmet Hamdi Akseki Camisi imam hatibi Ali Tel, Avrupa üçüncüsü Kosova Eminpaşa Camisi imam hatibi Davut Lezi, TRT 2017 Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi Mustafa Altın ve 2017 Hafızlık Yarışması Türkiye birincisi İbrahim Onavcı ve TRT 2017 Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye üçüncüsü Osman Bostancı, Kur'an tilaveti yaptı.

Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliği, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç de takip etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.