Manisa

Görme engellileri anlamak için gözleri bağlı yürüdüler

19:55 10 Ocak 2018
Görme engellileri anlamak için gözleri bağlı yürüdüler

Yürüyüş sırasında gözleri kapalı olarak görme engellileri anlamaya çalışan gruptakiler, yürümekte zorluk çekti ve zaman zaman kaldırım çalışması, yanlış park edilen araçlar nedeniyle düşme tehlikesi atlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile görme engelliler derneklerince Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Programa katılan protokol üyeleri duyarlılık çağrısı amacıyla gözlerini beyaz kurdele ile bağlayarak beyaz bastonla Cumhuriyet Meydanı'ndan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Yaklaşık 500 metrelik yürüyüşün ardından açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan, duyarlılık çağrısı yaptı ve organ bağışı ile görme ihtimali olan engelliler bulunduğunu kaydetti.

Yürüyüşe destek veren Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, yaptığı konuşmada, görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Belediye çalışmaların artık görme engelli ve bedensel engelli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilerek yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

"Bir nebze de olsa görme engellileri anlamaya çalıştık. Engellilerin topluma adapte olması, bu tür ortamlarda bulunması, onlarda öz güven artışı sağlıyor ve mutlu ediyor. Belediyeler olarak artık engelli vatandaşlarımızın ihtiyacına göre yol, kaldırım, park ve ulaşıma kadar birçok farklı alanda çalışma yapıyoruz. Mümkün mertebe onlara yardımcı oluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.