Manisa

MESS grup toplu iş sözleşmesine tepkiler

20:12 12 Ocak 2018
MESS grup toplu iş sözleşmesine tepkiler

Bundan sonra meydanlarda olacaklarını ifade eden Dereli, şöyle konuştu:

Manisa'da toplanan Türk Metal Sendikası üyeleri, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) grup toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlığı protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, ellerinde dövizlerle MESS grup toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlığa tepki göstererek, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli, MESS ile yürütülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şu an itibariyle geldikleri nokta sözün bittiği yer olduğunu söyledi.

"Bundan böyle sesimizi, çığlığımızı iş yerlerimizden başlayarak mümkün olan her yerde duyuracağız. Bugüne kadar kendimizi toplu sözleşme masasında ifade ettik. Bundan sonra yollarda, meydanlarda ifade edeceğiz. Meydanlardan, sokaklardan MESS'i bir kez daha uyarıyoruz. Taleplerimizi ve ucube zam oranına tepkimizi sakın hafife almayın. Size uzattığımız eli havada ve karşılıksız bırakmayın. Türk Metal Sendikası ve temsil ettiği illeri ülkemizin huzurunu ve istikrarını iş yerindeki çalışma barışını her zaman göz önünde bulundurmuştur. Bugüne kadar ülkemiz ve iş yerlerimiz için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Geldiğimiz bu aşamada bizler için yeni bir sürecin kapıları aralanmıştır. "

Dereli'nin konuşmasının ardından işçiler meydanda halay çekti.

Eylem sloganlar eşliğinde olaysız şekilde sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.