Manisa

İHH'dan yetimler için kermes

17:55 18 Ocak 2018
İHH'dan yetimler için kermes

Şehzadeler ilçesinde kiralanan bir iş yerinde "İnfak Çarşısı İHH" adıyla gerçekleştirilen kermesin açılışına Manisa Büyük Birlik İl Başkanı Ahmet Ay, Sarıkamış Şehitlerini Yaşatma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Öztürk Demir ile diğer ilgililer katıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Manisa Temsilciliği Kadın Kolları Komisyonu, yetim çocuklar yararına ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin kışlık kömür yardımı için kermes düzenledi.

Manisa İHH Kadın Kolları Başkanı Kübra Ay Çakaloğlu, açılışta kermeste gönüllü kadınlar tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiğini söyledi.

Kermesten elde edilen gelirin yetim çocuklar için hazırlanan ve maddi durumu kötü olan ailelere kışlık kömür yardımı izin hazırlanan projelere aktarılacağını ifade eden Çakaloğlu, şunları kaydetti:

"Kermesimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve yetimler için açıyoruz. Bir hafta boyunca kermesimiz açık olacak. Kermesimizin geliriyle ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Her ay düzenli baktığımız yetim çocuklarımız ve kışlık ihtiyacını karşılamaya çalıştığımız ailelerimiz var. Bu ailelerimize yardımcı olmak için mücadele ediyoruz. Manisa halkının kermesimize ilgi göstermesini istiyoruz."

Çocuklarda yardımlaşma bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerin velileri ile birlikte kermese geldiklerine dikkat çeken Çakaloğlu, "Okullarda kermesimiz ile ilgili yaptığımız yardımlaşma bilinci oluşturmak amacıyla davetiyeler dağıttık. Guruplar halinde kermesimize gelen öğrenci ve velileri buradan sembolik bile olsa yaptıkları alış verişlerde ödedikleri paraların nerelere harcadığımızı anlatıyoruz. Bu projeyi öğrencilerimizin ve velilerimizin çok hoşuna gitti." diye konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Çakaloğlu, kermesin haftaya Çarşamba gününe kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.