Manisa

Manisa'da şehit yakınları ve gazilerden gönüllü askerlik başvurusu

13:02 26 Ocak 2018
Manisa'da şehit yakınları ve gazilerden gönüllü askerlik başvurusu

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 11 gazi ve şehit yakını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak için dilekçeyle başvurdu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Manisa Şubesi üyesi gazi ve şehit yakınları, ellerinde Türk bayraklarıyla Manisa Askerlik Şubesi'ne geldi.

Şube Başkanı gazi Nihat Yaşacan'ın da aralarında bulunduğu 11 gazi ve şehit yakını, Manisa Askerlik Şubesi dilekçe kabul bölümüne "gönüllü askerlik" dilekçelerini teslim etti.

- "Şehit olmaya hazırız"

Yaşacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman devletin yanında olduklarını belirterek, "Ülkemizin huzur ve güvenliği, bölgemizin de barış ve istikrarını sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yapmış olduğu Afrin operasyonunu tam olarak destekliyoruz." dedi.

TSK'nin ihtiyaç duyması halinde tekrardan aynı saflarda görev alacaklarını dile getiren Yaşacan, "Gerekirse bu durumda şehit olmaya da hazırız. Ülkemizin bölünmemesi için elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz." şeklinde konuştu.

Özel Harekat gazisi Zeki Özdemir de doğduktan ölene kadar her zaman vatan için can vermeye hazırız olduklarını kaydetti.

Kıbrıs gazisi Mehmet Sondeş, destek vermek amacıyla dilekçe verdiklerini ifade ederek, "Manisa gazi ve şehit aileleri olarak şehit babalarımızla bugün buraya geldik. Askerlerimize destek veriyoruz. Allah’ım Mehmetçiklerimize güç kuvvetler versin. Ne mutlu Türk'üm diyene." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.