Manisa

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

13:02 30 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Büro Memur-Sen Manisa İl Başkanı Murat Özkan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklaması yaptı.

Büro Memur-Sen İl binasında düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Özkan, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini ve ordunun yanında olduklarını ifade etti.

Harekat kapsamında yüzlerce terör yuvası yok edildiğini ve yaklaşık 650 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Özkan şunları kaydetti:

"Şüphesiz, FETÖ, DAEŞ ve PKK-PYD aynı kurgunun parçalarıdır. Şanlı ve kahraman ordumuzun yaptığı bu harekat, teröre karşı, teröristlere karşı yapılan bir harekattır. Bu harekat, ülkemizin güney sınırında sözde bir terör devleti kurulmasının önüne geçmek, Afrin'den Akdeniz’e inecek bir terör koridorunu engellemek için yapılan bir harekattır. Bu harekat barış için, adalet için yapılan bir harekattır. İlerleyen zamanlarda ülkemize karşı oluşabilecek tehditlerin önünü şimdiden kesmek için yapılan bir harekattır. Bu harekat, Suriye'nin Suriyelilere verilmesi için yapılan bir harekattır. En önemlisi emperyalizme karşı yapılan bir harekattır.

İnanıyoruz ki, Zeytin Dalı Harekatı terör örgütlerinin bölge insanına karşı uyguladığı baskı ve şiddetin sonlandırmasının önüne geçecektir. Bu harekat aynı zamanda zorla terör kamplarına kaçırılan çocukların ve ailelerinin özgürlüğü, PKK-PYD tarafından sürülen diğer toplulukların da yurtlarına kavuşmaları anlamına gelecektir. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyen ölmekten korkmayan, geri dönmeyi düşünmeden düğüne gider gibi cepheye koşan bir milletiz."

Bugüne kadar millet olarak çok büyük badirelerden ağır imtihanlardan geçtiklerini belirten Özkan, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar millet olarak çok büyük badirelerden, ağır imtihanlardan geçtik. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar’da tarihten bizleri silmek isteyen insanlığını kaybetmiş güçlere karşı muzaffer olduk. Tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz’da hain darbe ve işgal girişiminde hainlere geçit vermedik.

Şüphesiz bu başarıların altında yatan, ihanetlere geçit vermeyen cesaretin altında yatan milletimizin vatanına, ezanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan aşkıdır. Milletimizin şehitlik ve gazilik sevdasıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.