Manisa

Soma'da 15 mahalleye meyve fidanı dağıtıldı

17:20 16 Şubat 2018
Soma'da 15 mahalleye meyve fidanı dağıtıldı

Soma Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Her fidan bir tat, Her fidan bir hayat" projesi kapsamında 15 mahalleye 3 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Akçaavlu Mahallesi'nde, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Hasan Ergene katılımı ile düzenlenen fidan dağıtım töreni düzenlendi.

Proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ergene, belediyenin Kırsal Hizmet çalışmaları kapsamında hazırlanan proje ile meyve fidanı dağıtımı yapıldığını belirtti.

Ergene, "Proje kapsamında 53 kırsal mahallede uygulanacak proje bu yıl başladı. Projenin ilk etabında ise Dualar, Akçaavlu, Uruzlar, Ularca, Pirahmet, Devlethan, Menteşe, Yayladalı, Kaplan, Kiraz, Kobaklar, Çatalçam, Duğla ve Türkali mahalleleri yer aldı. Her mahallenin coğrafi ve iklim şartlarına uygun bitki türleri tespit edilerek 15 farklı çeşit meyve fidanı belirlendi. Bu meyve çeşitleri ile hazırlanan fidan demetlerinden oluşan toplamda 3 bin meyve fidanı hane sayısına göre belirlenerek dağıtımı gerçekleştirildi." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.