Manisa

Acemi erler yemin etti

16:49 02 Mart 2018
Acemi erler yemin etti

Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Alayda düzenlenen törende acemilik eğitimlerini tamamlayan 3 bin 500 er, Türk bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Törende konuşan Alay Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Türkiye'nin bölgesinde beka savaşı verdiğini belirterek, "Bu savaşta İstiklal Harbi'nde, Kore’de ve Kıbrıs’ta olduğu gibi halkımız milli birlik ve beraberlikle dayanışma ve uyanışmaya geçmiştir. Bütün bunların sonucunda çocuklarımız düğüne gidiyormuş gibi savaşa gitmektedir." dedi.

Kirişçi, yemin eden erlere seslenerek, "Taşıdığınız üniformanın yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Jandarma Teşkilatının aynası olduğunuzu unutmayınız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından uzman çavuşlardan oluşan tim gösteri yaptı.

Törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Kırkağaç Cumhuriyet Savcısı Enes Hamdi Esenlik, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Kırkağaç Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Güngör ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen asker aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.