Manisa

MHP Grup Başkanvekili Akçay:

18:23 10 Mart 2018
MHP Grup Başkanvekili Akçay:

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Sulama Birlikleri başarısız sözü, tartışmalı ve kabulü zor bir hükümdür." dedi.

Sulama Birlikleri başkanlarıyla, Salihli Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda bir araya gelen Akçay, toplantıda yaptığı konuşmada, "Sulama Birliklerinin başarısız olduğu" yönündeki söylemlerin, tartışmalı ve kabulü zor bir hüküm doluğunu ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun 2016 yılında hazırladığı bir rapor olduğunu hatırlatan Akçay, şöyle konuştu:

"Sulama Birlikleri başarısız sözü, tartışmalı ve kabulü zor bir hükümdür. Bu yapılan çalışmalar sonucunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun 2016 yılı analiz raporu var. Raporda 'Sulama Birliklerince işletilen sulamaların yüzde 7'si çok başarılı, yüzde 33'ü başarılı, yüzde 34'ü iyi, yüzde 23'ü orta durumda, yüzde 3'ü de kötü.' deniliyor. Dolayısıyla, bu birliklerin başarısız olduğu yönündeki iddiaları kabul etmek mümkün değildir."

Türkiye Sulama Birlikleri Derneği (SUBİRDER) Genel Başkanı Bülent Can ise, 2017 yılında son 44 yılın en kurak yazının yaşandığını ve çiftçinin bunu hissetmediğini ifade etti.

Toplantıya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, çevre illerden gelen sulama birlikleri başkanları ve çiftçiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.