Manisa

Manisa'da pasaport, ehliyet ve kimlikte yeni dönem

10:10 02 Nisan 2018
Manisa'da pasaport, ehliyet ve kimlikte yeni dönem

Yeni düzenlemeyle vatandaşlar, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabilecek.

Manisa'da pasaport ve sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı.

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Yeni dönem başvurularda sabah saatlerinde yoğunluk gözlenmedi.

Başvuru için gelen vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı yazılı açıklamada, düzenlemeyle vatandaşların, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabileceklerini, böylece vatandaş lehine bir zaman tasarrufu ve kolaylık sağlanacağını ifade etti.

Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Damgalı pasaport işlemleri Peker Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No.15 Şehzadeler adresinde faaliyetlerini sürdüren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce, umumi (Bordo) pasaport ve sürücü belgesi işlemleri ise il genelindeki tüm ilçe nüfus müdürlükleri tarafından yürütüleceğine dikkat çeken Vali Günveçer, şunları kaydetti:

"Yapılan düzenlemeyle vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi almak için başvuru merkezleri sayısı artarken, vatandaşlar daha yüksek standartlarda ve hızlı hizmete kavuşmuş olacak. İl Emniyet Müdürlüğünce, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerinde pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin yürütülmesinde nüfus personeline yardımcı olmak üzere toplam 30 personel görevlendirildi. İşlemlerle ilgili olarak Nüfus Müdürlüklerimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için bütün hazırlıklarını tamamlamış bulunuyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.