Manisa

Sarıgöl'de bisikletle sağlıklı yaşama dikkat çekildi

16:39 12 Nisan 2018
Sarıgöl'de bisikletle sağlıklı yaşama dikkat çekildi

Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından bisiklet binmenin önemine dikkati çekmek üzere bisiklet turu düzenledi.

Okul Müdürü Ayten Beycan, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği, "Beslenme Dostu Okullar, Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında düzenlediklerini söyledi.

Sağlıklı yaşam için bisiklet binme ve obeziteye karşı spor yapmanın önemini vurgulamak istediklerini dile getiren Beycan, "Okulumuz beden eğitimi öğretmeni Mehmet Zeybek önderliğinde ilçe genelinde bisiklet binilmesinin yaygınlaşmasını sağlamak için bisiklet turu başlattık." dedi.

Açıklamanın ardından Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki kent meydanında tura başlayan bisikletçiler, Alaşehir Caddesi, Söylemez Caddesi, Girne Caddesi'nden geçtikten sonra başladıkları yerde turu tamamladı.

Tur sonunda bisikletçilerle buluşan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, sağlıklı kalmanın en önemli unsurlarından birisinin spor yapmak olduğunu ifade etti.

Kılınç, okul yıllarında dengeli beslenmenin önemine işaret ederek, "Okul yıllarında olsun normal hayatta olsun, yürümek, bisiklete binmek, doğada yürüyüşler sağlıklı yaşamı etkilemektedir. Yurdumuzda obezite gittikçe artmaktadır. Bu nedenle spor yaparak bunu önlemek mümkündür." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.