Manisa

Manisa İl Müftülüğü’nden ramazan ayı açıklaması

16:44 14 Mayıs 2018
Manisa İl Müftülüğü’nden ramazan ayı açıklaması

Manisa İl Müftü Vekili Osman Canpolat, yarın akşam kılınacak olan teravih namazıyla başlayacak olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu yılın temasının ‘İsraf’ olduğunu vurguladı.

İl Müftü Vekili Canpolat, 16 Mayıs'ta tutulacak ilk oruç ile mübarek ramazan ayı içerisine girilmiş olunacağını belirtti.

Bu yılın temasının israf olarak belirlendiğini dile getiren Canpolat, şöyle konuştu:

"Başkanlığımız her yıl ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda, bu yılın ramazan teması 'israf' olarak belirlenmiştir. Yemede, içmede, giyim kuşamda, zamanın ve kaynakların kullanımında ülkemizde ve dünyada çokça israf yapılmaktadır. Ramazan ayında israfın bireysel ve toplumsal olarak zararlarına dikkat çekmek, yerel ve global anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla 'İsraf' teması çerçevesinde bir dizi kampanya yürütülmektedir. Hazırlanacak olan ramazan ayı vaaz ve irşat programında, "Tüketim Ahlakı ve İsraf" konusu kapsamlı bir şekilde işlenecektir. Vaazlar ezanla bitirilecektir."

Ramazan ayı öncesinde Manisa'daki camilerin hazır olduğunu kaydeden Canpolat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazan ayı öncesinde tüm camiler ile müştemilatların genel temizliği, bahçe ve çevre düzenlemesi, onarımı ve bakımı yapılarak, ibadetin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için her türlü tedbir alınacaktır. Ramazan ayında kadınların camilerde rahatça ibadet edeceği mekanlar uygun hale getirilmiştir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.