Manisa

Hobi bahçeleri hizmete açıldı

18:55 14 Mayıs 2018
Hobi bahçeleri hizmete açıldı

Veziroğlu Mahallesi'nde Şehzadeler Belediyesi tarafından mart ayı sonunda temeli atılan Hobi Bahçeleri Projesi'nde çalışmalar tamamlandı.

Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen kura çekimiyle vatandaşlar tarafından kiralanan hobi bahçeleri, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Kura ile kiracılara teslim edilen 318 hobi evi ve hobi bahçesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, törende yaptığı konuşmada, Manisa beton yığınlarının arasında, güneş görmeden, toprağa dokunmadan büyüyen çocukların olduğu belirterek, kentin toprağa hasret kadın ve yaşlıların yaşadığı bir şehir haline geldiğini söyledi.

Belediye olarak insanların ihtiyaçlarını da düşündüklerini ifade eden Çelik, "Burada 50 dönümlük arazide, 318 hobi bahçemizi tamamladık. Hak sahiplerinden bir kısmı yerlerini kiraladı. Otoparkı, güvenliği, altyapısı, elektrik, mescid ve çocuk parkı var. Vatandaşlar 90 metrekarelik parsellerde sebzelerini üretecekler. Burada organik üretim yapacağız. Herkesin ekonomisi bağ, bahçe evleri almaya müsait değil. Ayda 150 liralık bir ücretle, elektrik, su ve güvenlik hizmetlerinin dahil olmak üzere, burada hobi bahçelerinde vatandaşlarımız faydalanabilecek." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise Şehzadeler Belediyesinin yaptığı hizmetlerle yerel yönetimlerde örnek olduğunu ifade etti.

Benzer bir projenin 20 yıl önce Bursa'da yapıldığını hatırlatan Berber, "Ancak ardından bir daha yapılmamıştı. Bugün büyükşehirlerde yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğu kırsal kesimlerden gelen vatandaşlarımız. Ancak köydeki ortama, toprağa hasret. Bu nedenle böylesine güzel alanları çoğaltıp çocuklarımızın ve gençlerimizin böyle ortamlardan istifade etmesini sağlamamız gerekiyor. Şehzadeler Belediyesi yerel yönetimlerin neler yapabileceğinin en güzel örneğidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur'un dualarıyla hobi bahçelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Murat Baybatur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.