Manisa

Akhisarspor Manisalıları da sevindirdi

14:41 06 Ağustos 2018
Akhisarspor Manisalıları da sevindirdi

CEMİL SEVAL - TFF Süper Kupa'da Galatasaray'ı penaltı atışlarıyla geçerek kupaya uzanan Akhisarspor, Manisalıları da sevindirdi.

Profesyonel liglerde 2007-2008 sezonu bitiminde TFF 3. Lig'den TFF 2. Lig'e, 2009-2010'da ise 1. Lig'e yükselen Akhisarspor, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında 1. Lig'de mücadele ettikten sonra adını Süper Lig'e yazdırdı.

Süper Lig'de 7. sezonunu geçirmeye hazırlanan Akhisarspor, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra bu sezona da Süper Kupa ile başladı.

Ligdeki ilk 5,5 sezonda maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynamak zorunda kalan yeşil-siyahlı ekibin taraftarları bu süreçte takımlarını desteklemek için Akhisar'dan şehir merkezine gitmek zorunda kaldı.

Yeşil-siyahlı taraftarların bu sorunu geçen sezonun devre arasında Spor Toto Akhisar Stadı'nın hizmete girmesiyle ortadan kalktı.

Maçlarını uzun süre 19 Mayıs Stadı'nda oynayan Akhisarspor, Süper Kupa başarısıyla Manisalı sporseverleri de gururlandırdı.

Manisa'da yaşayan öğrenci Mehmet Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha çok büyük takımların aldığı Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupası'nı Akhisarspor'un kazanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Akhisarspor'un Manisa'nın takımı olduğunu vurgulayan Mehmet Öksüz, "Bir Manisalı olarak ilçe takımının kupayı almasından çok gurur duydum. Bizlere sevinç yaşattığı için Akhisarspor'a teşekkür ediyoruz. Artık Akhisar'ın bir müzesi olsun istiyoruz çünkü bu şampiyonlukların devamı gelecek." dedi.

Serhat Tatlıdil ise Akhisarspor'un Süper Lig'de de çok güzel bir futbol ortaya koyduğunu belirterek, "Önce Ziraat Türkiye Kupası'nı aldılar sonrasında Süper Kupa'yı Akhisar'a getirdiler. Manisalılar olarak Akhisarspor'un başarısıyla sevince boğulduk." diye konuştu.

Sami Gacar da Manisalı olarak çok sevindiğini, bundan sonraki süreçte de Akhisarspor'un başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Aslen Trabzonlu olduğunu ancak uzun süredir Manisa'da yaşadığını aktaran Barış Tatlı ise Akhisarspor'un kupa başarısından sevinç duyduğunu belirtti.

Halil Yeşilkaya da Akhisarspor'u ve taraftarlarını tebrik ettiğini dile getirdi.

Akhisar taraftarının 5,5 yıl Manisa'ya gelip gittiğini anlatan Yeşilkaya, "Gerçekten zor bir süreç geçirdiler. Zamanında cefasını çektiler ama şu an sefasını sürüyorlar. Bir Galatasaraylı olarak bütün Akhisarsporluların şampiyonluğunu kutluyorum." şeklinde konuştu.

Çay ocağı işleten Nafiye Anka ise Manisalı olarak Akhisarspor'u canıgönülden tebrik ettiğini belirterek, "5 yıl boyunca Manisa'ya gelerek takımlarını yalnız bırakmayan Akhisarspor taraftarlarını tebrik etmek lazım." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.