Manisa

15 yaşındaki kayıp kızın babası yürekleri yaktı!

08:22 30 Eylül 2018 17 Yorum Var
15 yaşındaki kayıp kızın babası yürekleri yaktı!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan Abdül Mecit Yaka (56), 29 gündür kayıp olan kızı Edanur Yaka’dan (15) hala bir haber alamadığını belirterek, gören ya da yerini bilenlerin güvenlik güçlerine bildirmesini istedi

Akhisar’ın Hacıishak Mahallesi’nde emekliliğinin ardından inşaatlarda bekçilik yapan babası Abdül Mecit Yaka ile yaşayan Edanur Yaka, 1 Eylül’de ortadan kayboldu. 

Kızını gidebileceği yerlere bakmasına rağmen bulamayan Yaka, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Sokakları gezerek kızını arayan Yaka, Facebook sayfasından da "15 yaşındaki kızım Edanur kayıp. Gören, duyan, bilgisi olan, kızımı tanıyanlar, nerede nasıl olursa olsun gören bilgi alanlardan en yakın 155 Polis İmdat ihbar hattını aramalarını insanlık namına rica ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum" yazılı paylaşımda bulundu.

Geçen zamana rağmen Edanur Yaka’ya ulaşılamadı. Kızının psikolojik sorunlar yaşadığını, annesinin ölümünden sonra değiştiğini söyleyen Abdül Mecit Yaka, şunları söyledi:

"Kızımı geçen yıl, lise ikinci sınıftayken, kötü arkadaşlık kurması sonucu okuldan aldım, eğitim hayatını noktaladım. Uyuşturucu gibi kötü bir alışkanlık edindi. Uyarmama rağmen devam etti. "

"Beni ise savcılığa şiddet uyguladığım gerekçesiyle şikayet etti. Açılan dava sonucu 5 yıl ertelemeli bir ceza aldım. Bunu koz olarak kullandı. Daha rahat hareket etmeye başladı. Psikolojik sorunları nedeniyle, bir psikolog eşliğinde evde tedavisi başladı. Buna da cevap vermedi. Kızımın kötü alışkanlıkları daha da arttı. 

"Bir anne istemesi üzerine ikinci evliliğimi yaptım ama yine düzelmedi. İkinci eşimden ayrılmamın ardından 1 Eylül günü evden gitti, bir daha kızımı görmedim.Çevrede bulunan arkadaşları Akhisar’da değişik noktalarda gördüğünü iddia etti ancak çok aradım yine ulaşamadım. Kızımın en son Salihli ilçesinde görüldüğü iddia edildi. Konuyla ilgili emniyet güçlerine haber verdim. İnşallah en kısa sürede kızıma ulaşırım."

YORUMLAR

17 Yorum Var
  • Pro 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah kizini iyi insanlarla karsilastirsin. Sen git biraz sadaka ver. Bir tovbe et. Sonra otur dua et. Allah babanin duasini kabul Eder. Inshallah kizin sana geri gelir.
    Cevapla
  • reşat65 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet cezanı kesmiş sana kızını doğru yola çekmekten uzaklaştırma vermiş . devletin pekte umrunda değil vatandaşının pis işlere bulaşması . suç işlerse yakalarlar . durum böyle sen yanıp kavrul dur
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    nolur sahip çıkın evlatlarınıza özellikle kızlarınıza, ger hallerinin fotoğrafını, videosunu sosyal medya dedikleri bataklığa atıyorlar, nerede ipsiz sapsız soysuz varsa peşlerine düşüyor. 15 yaşında aklı başımda olurlar demeyin, gerçekten hayat adına hemen hemen hiç birinin bir fikri yok, gönüllü gidenlerde gidecekleri yeri baba ocağından rahat zannediyor. Allah hepimize yardımcı olsun inşallah.
    Cevapla
  • 444 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yardımcısı olsun, Rabbim evladını muhafaza etsin. Kısa sürede evladına ve kızı da sağlığına kavuşur inşallah...
    Cevapla
  • Alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahipsizlerin Sahibi Yüce rabbim Rahman ve Rahim olan ve diğer tüm esm ül hüsnalarının hürmetine bu ve bunun gibi çaresizleri koru onları doğru yola ulaştır. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.