Manisa

Bu mahallede evler sürekli sallanıyor! Sebebi deprem değil tırlar

13:30 19 Ekim 2021 4 Yorum Var
Bu mahallede evler sürekli sallanıyor! Sebebi deprem değil tırlar

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Bahadır Mahallesi’nin sakinleri yakınlarındaki mermer ocağından malzeme taşıyan tırlar yüzünden isyan etti. Tırların geçişi sırasında oluşturduğu sarsıntılar evlerde hasara sebep oluyor.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Bahadır Mahallesi sakinleri, yol üzerinden geçen mermer yüklü tırlar nedeniyle dertli. Mahalle yakınlarında bulunan çok sayıdaki mermer ocağından mermer taşıyan tırlar, mahallenin ortasından geçen yolu kullanmak durumunda kalıyor. Tır geçişlerinin yol kenarındaki tek katlı köy evlerinde büyük sarsıntılar meydana getirdiğini söyleyen mahalle sakinleri, sürekli deprem oluyormuş hissiyle yaşamak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Sarsıntılar evlerde hasara neden oluyor. Duvarlarında derin çatlaklar ve tavanlarında göçükler meydana gelen evler, neredeyse her hafta tadilat görüyor. Evlerinin başına yıkılmasından korkan mahalle sakinleri, kamyonlar için alternatif güzergah belirlenmesini istedi.

“75 YAŞINDAYIM, BEN EVİME Mİ BAKAYIM?”

Evlerini tadilat yaptırmaya vakti olmadığını belirten 75 yaşındaki Fahriye Barlas, “Her taraf çatlak içerisinde. Tadilat yapmaya da vaktim yok. Tırlardan dolayı her taraf göçüyor. 75 yaşındayım, ben evime mi bakayım? Burada mermer ocakları var. Hiç durmadan gece gündüz tır geçiyor buradan. Tırlar geçerken ev deprem oluyor gibi sallanıyor” dedi.

“BAŞIMA YIKILACAK DİYE KORKUYORUM”

Tırların geçişi sırasında deprem oluyormuş hissine kapıldığını ve korku içerisinde yaşadığını söyleyen Hatice Yağcı, “Evin durumu iyi değil. Başımıza yıkılacak neredeyse. Tırlar geçerken sallanıyor. Ben de kalkıyorum, tırlar geçince de duruyor. Başıma yıkılacak diye korkuyorum. Duvardaki çatlak, elim içine girecek kadar büyüktü. Tırlar için yol yapılmasını istiyorum. Deprem oluyormuş gibi geliyor. Ben de kalkıp oturuyorum. Bazen çok fazla geçiyorlar ve korkuyla yaşamak istemiyorum. Yaşlıyım, yataktan düşeceğim diye koltukta yatıyorum. Daha önce düştüm zaten kalçamı kırdım” diye konuştu.

Öte yandan tırların geçişi sırasında oluşan tozların da mahalle yolu kenarında bulunan zeytinliğe zarar verdiğini belirten mahalleli, bu duruma çare bulunması için yetkililere seslendi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    75 yil once curuk yapilmis bir evden ne mermer sirketi sorumlu ne devlet yapî yapilirken curuk insa edilmis ev sahibi kendisi yikip yeniden yapmali o bolgede onlarca ev var hepsinde ayni hasar varmi yok sadece bu teyzenin evinde var sorumlu ev sahibi bu sekilde ulkemizde binlerce ev var curuk insa edilmis hepsini devlet yada tir sirketleri mi yapacak biraz insaf ve vicdan gerek insana
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    tır geçince böyleyse deprem ne yapar. evlerin boşaltılmasına...
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    yerel yönetim duy teyzemin sesini ağır vasıta yolunu meskun mahal dışına al.
    Cevapla
  • ett 2 yıl önce Şikayet Et
    ya da yerleşim yerini taşı değil mi? yan gelip yatacağına yerel yönetim sorunu çözmeli.
    İlk beğenen sen ol
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Normalde o sirketler bunu üstlenmeli sonucta hasar veriyorlar
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.