Manisa

Manisa’da görenler şaşırıyor! Sokağı ikiye bölüyor

15:57 07 Kasım 2021 2 Yorum Var
Manisa’da görenler şaşırıyor! Sokağı ikiye bölüyor

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde apartmanların ortasında kalan ve bulunduğu sokağı ortadan ikiye bölen türbeyi görenler şaşırıyor.

Şehzadeler ilçesi Ege Mahallesi'ndeki Sevinç Sokak'ta bulunan ve Manisa ermişlerinden  olduğu belirtilen Terzizade Ahmed Efendi'nin türbesi, bulunduğu yer itibarıyla dikkati çekiyor. Ege Mahallesi'nin imara açılmasıyla 17'nci yüzyılda yaşadığı söylenen Terzizade Ahmed Efendi Türbesi, apartmanların arasında kaldı. Bulunduğu sokağı ikiye bölen türbeyi ilk kez görenler şaşkınlık yaşarken, mahalli ise duruma zamanla alıştı. Her cuma günü ziyarete gelenler de türbe başında dua ediyor.  

"İLK GÖRDÜĞÜMÜZDE ŞAŞIRMIŞTIK"

Mahalleye 6 ay önce taşındığını ve türbenin bulunduğu Sevinç Sokak'ta oturduğunu belirten Nevzat Çakar (70), "Aslında çok güzel. Sokağı tarif etmede işime çok yarıyor. Misafirlerim geldiği zaman, ilk gördüklerinde önce şaşırıyorlar. Biz de ilk gördüğümüzde şaşırmıştık" dedi.

“GÖRÜNCE İLGİNÇ GELDİ AMA GÜZEL”

Oğlunu arkadaşına bırakmak için sokağa gelen Haldun Dalyan (43) ise "Buraya ikinci gelişim. Daha önce burada bir türbe olduğunu bilmiyordum. Görünce ilginç geldi ama güzel. Böyle bir sokakta otururum ama çekinebilirim de mahalle sakinleri alıştı sanırım" ifadelerini kullandı.

"EVLERİMİZİ TARİF ETMEK KOLAY OLUYOR"

Türbenin bulunduğu sokakta yaklaşık 40 yıldır oturan Muazzez Aydın da "İlk geldiğimizde burada türbe olduğunu bilmiyordum. Görünce şaşırdım. Türbe sayesinde evlerimizi tarif etmek kolay oluyor. Cuma günleri kalabalık oluyor. Mahalle sakinleri olarak alıştık" diye konuştu. 

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Etrafındaki yapılaşmaya niye izin vermişler ki? Keşke etrafının bu kadar dolmasına izin vermeselerdi.
    Cevapla
  • Vatandaş Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türbenin tek faydası adres tarifi mi ya mahalleli olarak hiç merak yok bütün millet akın akın geliyor bunların tek sözü alıştık
    Cevapla
  • orhan0708 2 yıl önce Şikayet Et
    aslında hırsın, paragözlülüğün, tarihe ve maneviyata saygısızlığın abidesi... o evliyaullaha eziyet edilmiş sanki...
    Cevapla
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu türbeyi sanırım belediyeydi kaldırmak istedi kepçelerin milleti yamulmutu orada da arza yapıp çalışmadı kepçelerin başına kim geldiyse kepçe arızalandı veya bıçakları mailleri yamuldu duymuştum son ra belediye bıraktı sonunda da Allahını sevdiği kulu ölüsünüde koruyor demekki
    Cevapla
  • Hkn 2 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın böyle şeylere.
    İlk beğenen sen ol
  • Rsmbtr 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah dostları ölmezzzzzzzz.2 cihanda da diridir.
  • Murat dögüci 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet haklısınız Allah in dışında başkasına dua etmek şirktir amma ve lakin türbelerin yanında yapılan dualar vefat edene değildir belki onun hatırı için Allah duamızı kabul eder ümidiyle dir
  • Oznur aktepe 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce gitmiş dua etmiştim, ancak sadece Allaha dua etmemiz gerektiğini, aksi halde Allaha şirk koşmak ve cok günah olduğunu ,Yaşar Nuri ozturk ten duyunca bir daha gitmedim korktum.
    Cevapla
  • Murat dögüci 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet haklısınız Allah in dışında başkasına dua etmek şirktir amma ve lakin türbelerin yanında yapılan dualar vefat edene değildir belki onun hatırı için Allah duamızı kabul eder ümidiyle dir
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.