Manisa

Muhtardan örnek davranış! Annesinden ve yalnız yaşayan yaşlılardan esinlendi

10:59 26 Eylül 2026 3 Yorum Var
Muhtardan örnek davranış! Annesinden ve yalnız yaşayan yaşlılardan esinlendi

Manisa'nın Yunusemre ilçesi muhtarlık yapan Ramazan Budak'ın (43), yemek yapmakta zorlanan annesi ve mahallede yalnız yaşayan yaşlılardan esinlenerek yaklaşık 2 yıl önce başlattığı ücretsiz yemek desteği, hayırseverlerin katkısıyla büyüdü.

Yunusemre ilçesinin Yuntdağı eteklerinde bulunan 62 hane ve 170 nüfuslu Karaveliler Mahallesi'nin muhtarı, evli ve 3 çocuk babası Ramazan Budak, yaklaşık 2 yıl önce başta annesi Cennet Budak (76) olmak üzere mahallede yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan yaşlılar için yemek hazırlamaya başladı.

Yemek yaparken vücutlarının çeşitli yerlerini yakanların bulunması üzerine Budak, atıl durumdaki köy okulunu kendi imkanlarıyla mutfağa dönüştürdü.

İlk dönemlerde yemek masraflarını kendi bütçesinden karşılayan Budak'a zamanla hayırseverler de destek vermeye başladı.

130 İHTİYACI OLAN HANEYE YEMEK GÖTÜRÜYOR 

Hayırseverlerin desteğiyle çalışmasını sürdüren Budak, bugün kendi mahallesi Karaveliler'in yanı sıra Davutlar, Müslih, Örencik, Pelitalan ve Kozaklar mahallelerinde yaşayan toplam 130 yaşlı, engelli ve kimsesize yemek ulaştırıyor.

Dev kazanlarda hazırlanan yemekler, her gün saat 17.00 sıralarında paketleniyor. Hazırlanan yemekleri mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Budak, dağıtımı da kendisi yapıyor.

Perdeyle ikiye bölünen 18 metrekarelik konteynerde tıp kazandı Perdeyle ikiye bölünen 18 metrekarelik konteynerde tıp kazandı

Mersin'de mide balonu 22 yaşındaki genci canından etmişti! Adli Tıp raporu açıklandıMersin'de mide balonu 22 yaşındaki genci canından etmişti! Adli Tıp raporu açıklandı

"YEMEK YAPARKEN VÜCUTLARININ ÇEŞİTLİ YERLERİNİ YAKIYORLAR"

Yemeklerin hazırlanmasından dağıtımına kadar sürecin büyük bölümünü kendisinin yürüttüğünü, eşi Elveda Budak'ın da temizlik ve paketleme işlerinde kendisine yardımcı olduğunu söyleyen Ramazan Budak, "Yemek yapmaya başlayalı 2 yıl oldu. Evde yaşlılar yemek yapamıyorlardı. Yemek yaparken vücutlarının çeşitli yerlerini yakıyorlardı. Bunun üzerine yemek yapmaya başladık. Allah'a şükür, 2 yıldan beri yemek dağıtıyoruz. İlk başlarda kendi imkanlarımızla kendi bütçemizle yaptık. Sonra hayırseverler yardım etmeye başladı. Şu anda 130 kişiye götürüyorum. 5 tane köye dağıtıyorum. Eşim de yardım ediyor. Yemekleri ben yapıyorum, doldurma ve temizlik işlerini eşim yapıyor." dedi.

 

"BUNU İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM"

Yaptığı çalışmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade eden Budak, "Çok güzel bir duygu. Allah bize muhtarlık nasip etmiş. Bunu iyi değerlendirmek lazım." ifadelerini kullandı.

"KÖYLÜLER BİZE DUA EDİYOR"

Muhtarın eşi Elveda Budak (46) ise eşine destek olduğunu belirtip, "Ben de eşime yardım ediyorum. Temizliğini ve paketlemesini yapıyorum. İyi bir duygu, mutluluk veriyor. Köylüler bize dua ediyor." diye konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Mehmet 43 dakika önce Şikayet Et
    Adamsın. Hemde örnek. Herkes kendini sorgulasın. Hepimiz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mi. 1 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun. Allah razı olsun. Ne mutlu Sizlere. Allahım Sizlere ve Ailenize sağlık mutluluk huzur versin inşallah.
    Cevapla
  • bilall 1 saat önce Şikayet Et
    Allah Razı olsun,çok büyük bir hayır işi.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.